Animalele de companie au suflet? Totul despre fantomele animalelor

Există destui sceptici care neagă existenţa spiritelor, a fantomelor, pe baza lipsei unor dovezi concrete. Şi chiar printre cei care cred în existenţa spiritelor, mulţi neagă existenţa fantomelor animalelor de companie. Totuşi, un sondaj realizat în 2001 arată că 47% dintre cei care aveau un animal erau convinşi că şi acestea au o viaţă de apoi.

Nu rare sunt mărturiile unor proprietari de animale care experimentează lucruri stranii după moartea micilor prieteni necuvântători. Unii povestesc că au văzut animalul, dar cei mai mulţi simt senzaţii tactile (precum atingerea piciorului de câine), auditive (precum torsul pisicii) sau mişcări inexplicabile ale jucăriilor animalului. Să fie doar iluzii?

Cele mai multe fantome de animale văzute sunt cele ale câinilor, pisicilor şi cailor, deci animalele cele mai iubite, dar şi cele mai inteligente. Nu modul în care au murit cauzează, se pare, aceste apariţii fantomatice, ci afecţiunea stăpânilor pentru aceste fiinţe. Când pierderea animalului cauzează durere stăpânului, acesta se va manifesta ca spirit o perioadă după moarte. Animalele sunt create din aceeaşi energie ca oamenii, energie ce se poate manifesta după moartea fizică, spun unii. Legătura psihică puternică dintre stăpân şi prietenul său necuvântător poate influenţa această manifestare.

Pe de altă parte, alţii spun că fantomele de animale nu există deoarece acestea nu au suflet, ca oamenii. Totuşi, persoane ce au analizat Biblia constată că se menţionează că şi animalele au fost create din ţărână sau pământ, deci din aceeaşi substanţă care a primit suflul divin. O juristă din Oklahoma, Jean Holmes, a studiat Biblia pentru cartea sa Do dogs go to heaven? din 1999. Ea spune că traducătorii vechi ai Sfintei Scripturi au făcut această separare dintre om şi animal, dar textele originale ebraice arată că se credea că şi necuvântătoarele posedă un suflet.

Citește continuarea aici

loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *