Personalitatea zilei

Geórgios Kiriákos Panagiótou (greacă Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, n. 25 iunie 1963, Londra, Regatul Unit – d. 25 decembrie 2016, Oxfordshire, Regatul Unit), cunoscut mai bine ca George Michael a fost un cântăreț și compozitor englez de origine cipriotă. A devenit popular fiind vocalist al formației Wham! și apoi fiind solist.

A vândut mai mult de 100 de milioane de albume la nivel mondial.

Michael s-a născut în East Finchley, Londra.Tatăl său, Kyriacos Panayiotou, un restaurator din partea grecească a insulei Cipru, emigrase în Marea Britanie în anii ’50 și și-a schimbat numele în Jack Panos. Mama lui, Lesley Angold (născută Harrison; 1937–1997), a fost o dansatoare engleză.

Kingsbury, cartier din nord-vestul Londrei

Michael și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în cartierul Kingsbury din Londra, în casa părinților săi, cumpărată imediat după nașterea sa; a urmat școala din Kingsbury. Surorile sale mai mari sunt Yioda și Melanie.

La începuturile adolescenței, familia s-a mutat în Radlett, Hertfordshire. Acolo Michael a frecventat Bushey Meads School, unde s-a împrietenit cu viitorul său partener din Wham!, Andrew Ridgeley. Ambii aveau ambiția de a face o carieră în domeniul muzicii. Michael a dat reprezentații stradale în metroul din Londra, interpretând cântece cum ar fi ’39 de pe albumul „A Night At The Opera” al formației Queen. Implicarea lui în lumea muzicală a început ca DJ, mixând în cluburi și școli din Bushey, Stanmore și Watford. Pentru scurtă vreme a format o trupă de muzică ska, numită The Executive, împreună cu Ridgeley, fratele acestuia, Paul, Andrew Leaver și David Mortimer (mai târziu cunoscut sub numele de David Austin).

Sursa: wikipedia

loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *