New century Global center. Totul despre cel mai mare centru comercial din lume

De-a lungul timpului ne-am obisnuit ca locuitorii Asiei sa ne surprinda in moduri care mai de care mai ingenioase indiferent de domeniu, insa cand vine vorba de arhitectura, cu siguranta au batut orice record prin construirea celui mai mare centru comercial din lume – New Century Global Center fiind considerat cea mai mare cladire din lume.
Impresionanta cladire a revolutionat cu adevarat lumea arhitecturii atat din punctul de vedere al costructiei propriu-zise, aceasta fiind o constructie 100% moderna, din sticla si otel, cat si din punct de vedere estetic.

New Century Global Center se intinde pe o suprafata de 1.700.000 m2 si are o inaltime de 100 m, fatada centrului fiind realizata din sticla.
Spre deosebire de un simplu centru comercial care cuprinde magazine si spatii destinate relaxarii cum ar fi cinematografele, locurile de joaca si restaurantele, acest centru denumit mai degraba social, decat comercial cuprinde un patinoar, copie fidela a pationoarului olimpic, doua impresionante hoteluri de cinci stele ce se intind pe 18 etaje, birouri si o plaja interioara fabuloasa care imita perfect plaja mediterana.

Pana la prezentarea fascinantei plaje totul poate pare obisnuit, o cladire perfecta care gazduieste orice este posibil si care transforma o cladire de mari dimensiuni intr-un mic oras, insa elementul central al cladirii este plaja ce se intinde pe o suprafata de nici mai mult, nici mai putin 5 km. Plaja interioara este considerata o adevarata opera de arta, ca de altfel intreaga cladire care duce arhitectura catre cel mai inalt nivel artistic, New Century Globe Center fiind un adevarat paradis.

New Century Global Center – o calatorie pas cu pas

Inca de la intrare, faimosul centru surprinde printr-un design deosebit, modern si foarte abstract, cu linii curbe care se continua intr-un fascinant dans, fiind un adevarat exemplu de imbinare a artei cu lumea stiintei pentru ca omul a fost capabil sa isi construiasca un mic oras cu propriul soare. Cumparaturile capata alte valori, la fel si petrecerea timpului liber deoareca magazinele, salile de cinema, cazinourile, salile de joc sau restaurantele sunt incadrate perfect intr-o lume plina de eleganta si rafinament.

Fata de un centru comercial obisnuit, in afara faptului ca insasi cladirea este o opera de arta, New Century Global Center cuprinde o latura dedicata artei. Coltul artistic gazduieste o imensa sala de cinematograf cu o capacitate de 2000 de persoane, o sala de teatru sau opera cu o capacitate de 1000 de persoane, o sala de conferinte ce poate gazdui tot o mie de persoane, o fascinanta galerie de arta moderna si o sala de conferinte internationala.

Diversitatea este cuvantul cheie care caractrizeaza fascinanta cladire si mai ales functionalitatea acesteia. Micul oras cuprinde si o latura business, birourile gazduite de aceasta cladire fiind atribuite unor companii importante. Latura business cuprinde si o sala de conferinta multifunctionala, locuri destinate socializarii, cantine si sali de sport sau relaxare special concepute pentru angajati.

Citește continuarea aici

loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *