Semnificația viselor. Ce se întâmplă dacă visezi un câine

Un câine care apare în vis poate avea diferite interpretări. Animalul poate prevesti atât situații favorabile cât și necazuri, în funcție de context. Câinele, în vis, este asociat de obicei prietenilor, dar și dușmanilor, totul ține de modul cum apare și ce face acesta.

Ce înseamnă când visezi un câine?

Visele cu câini sunt prezente mereu în viața unui adult sau a unui copil și reprezintă, de obicei, anumite aspecte psihologice dar şi spirituale în legătură cu activitatea onirică a creierului pe timpul nopţii. Trebuie știut că un câine mare accentuează, în timp ce unul mic diminuează, întâmplările care urmează să se întâmple.

În funcție de atitudinea câinelui și aspectul acestuia, visele pot avea următoarele interpretări:

 • Dacă visezi un câine de vânătoare – înseamnă că vei câștiga la jocuri de noroc;
 • Dacă visezi un câine care te mușcă sau te latră – înseamnă supărare, griji mari, dar și dușmani în preajma ta;
 • Dacă visezi un câine liniștit iubitor – se presupune că vei avea noroc, sănătate, dar și faptul că ești înconjurat de prieteni;
 • Dacă visezi un câine alb – semnifică o ofertă în afacere sau dragoste;
 • Dacă visezi un câine negru – înseamnă o întâmplare nefericită, dar și că ai prieteni falși pe lângă tine;
 • Dacă visezi un câine legat – acesta prevestește un furt;
 • Dacă visați un câine mort – înseamnă că ai ceva care te apasă pe suflet.

Teorii privind visele

Știința a făcut progrese fantastice în înțelegerea comportamentului uman în timpul somnului, în mod deosebit în ceea ce privește visele. Cu toate acestea, rămâne încă necunoscut răspunsul la întrebarea ”De ce visăm?”. Se poate spune că activitatea cerebrală din timpul somnului reprezintă modalitatea involuntară a creierului de a elibera subconștientul de anumite bariere din viața reală şi analizează scenarii pe care le putem pune mai apoi în practică.

În studiile desfășurate de-a lungul timpului au fost implicați specialiști din diverse domenii, cum ar fi: psihologie, psihiatrie sau neurobiologie. Iată câteva dintre teoriile acestora în ceea ce privește visele:

 • acestea reprezintă o formă de procesare a memoriei, care contribuie la consolidarea cunoștințelor dobândite, dar și la stocarea amintirilor din memoria pe termen scurt, transformându-le în amintiri pe termen lung.
 • sunt o extindere a conștiinței pe care o avem în stare de trezie, care reflectă experiențele vieții.
 • visele reprezintă un mijloc prin care mintea găsește rezolvare unor gânduri, emoții și experiențe dificile, complicate, neliniștitoare, pentru a obține un echilibru psihologic și emoțional.
 • faptul că oamenii visează este răspunsul creierului la modificările biochimice și la impulsurile electrice care apar în timpul somnului.
 • visul este o formă a conștiinței care unește trecutul, prezentul și viitorul în prelucrarea informațiilor din primele două timpuri (trecut și prezent), pregătindu-le pentru amintirea lor în viitor.
 •  visarea este un act de protecție a creierului prin care acesta se pregătește pentru a face față amenințărilor, pericolelor și provocărilor.

Oamenii petrec o treime din viață dormind. În acest timp, ei visează fel de fel de lucruri. Se poate spune că visul nu este altceva decât o formă de imaginație involuntară cu conținut de material inconștient și experiență subconștientă, constând într-o succesiune de imagini, sunete, idei, emoții și alte senzații. O persoană visează aproximativ 6 ani într-o viață, în jur de 2 ore pe noapte. Potrivit datelor, există vise lucide și vise premonitorii, care sunt un fel de deja vu.

Sursa: shtiu.ro

loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *